In de week van 27 mei 2024 organiseert TBS Nederland een open dag voor journalisten. Verschillende forensisch psychiatrische centra (fpc’s) en klinieken (fpk’s) verzorgen op verschillende dagen een programma voor journalisten van lokale, regionale en landelijke media. Het doel: informatie geven over behandelen en beveiligen, actuele cijfers en thema’s bespreken en bovenal een unieke inkijk geven in de tbs-wereld. U bent van harte welkom!

Datum: 27, 28 en 29 mei 2024
Locatie: Diverse FPC’s en FPK’s; kijk voor een overzicht hieronder.
Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldingsformulier. U heeft tot uiterlijk 20 mei de tijd. Wees op tijd want vol=vol.

• Deelnemende klinieken

Trajectum – FPK de Beuken, Boijlerstraat 4 in Boschoord

FPC Dr. S. van Mesdag – Helperlinie 2 in Groningen

Van der Hoeven Kliniek – Willem Dreeslaan 2 in Utrecht

FPC Rooyse Wissel – Wanssumseweg 12A in Oostrum

FPC De Kijvelanden – Kijvelandsekade 1 in Poortugaal


Thema’s:

  1. Cijfers en Bijzonderheden: Ontdek de statistieken en bijzondere casussen die de complexiteit van forensische zorg illustreren.
  2. Verandering van zorg: Hoor hoe ingewikkeld het is om op de huidige arbeidsmarkt voldoende en gekwalificeerd personeel te vinden, maar ook welke innovaties we inzetten om de zorg tóch zo goed mogelijk te kunnen leveren.
  3. Samenwerking met media: We gaan graag in gesprek over de handelswijze tijdens incidenten en dilemma’s. Wat zijn jullie verwachtingen en op wat voor manier werken we samen om een eerlijk beeld van onze sector te presenteren?


Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldingsformulier. U heeft tot uiterlijk 20 mei de tijd. Wees op tijd want vol=vol.

Bevestiging: Ná 20 mei ontvangt u van ons de bevestigingsmail met informatie.

Wij verwelkomen u graag op deze inspirerende dag waarin we de brug slaan tussen forensische zorg en media. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met één van de woordvoerders van TBS Nederland, via het contactformulier dat u hier vindt.