Podcast geeft kijkje in wereld van de tbs

Podcast geeft kijkje in wereld van de tbs

De podcastserie TBS volgt vier patiënten uit de Rooyse Wissel in Venray. De tbs-patiënten hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de kliniek. Is er voor deze tbs’ers een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over drank, messen en drugs? In zeven afleveringen geeft journalist Tom Veldhuijzen van KRO-NRCV voor NPO Radio 1 een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek.

Waarom deze podcast?
Er zijn veel vooroordelen over tbs. Maar hoe werkt het nou echt? Wat komt er allemaal kijken bij een tbs-behandeling? En hoe wordt zo’n behandeling ervaren door patiënten? Tom Veldhuijzen journalist van KRO-NCRV is 6 dagen in de Rooyse Wissel op bezoek geweest. Hij heeft met 4 patiënten, vele behandelaren en de directie gesproken. De opnames zijn verwerkt in een 7-delige podcastserie waarbij elke aflevering ongeveer een half uur duurt. 

Over wie gaat de podcast?
De patiënten die zijn geïnterviewd zitten allemaal in een ander stadium van hun behandeling. Ze vertellen hoe ze hun behandeling ervaren, waar ze tegenaan lopen en wat het ze gebracht heeft. De behandelaren geven een kijkje in hun behandelmethodes en vertellen wat hun werk bijzonder maakt. De directie geeft algemene uitleg over tbs en wat werken bij de Rooyse Wissel voor hen betekent.

Realistische weergave tbs-behandeling
Het is een mooie serie geworden die een echt beeld geeft van hoe een tbs-behandeling in zijn werk gaat en hoe patiënten en behandelaren hiermee omgaan.

Luister de podcast: https://www.nporadio1.nl/podcasts/tbs of download hem in je favoriete podcast app.

Ander nieuws uit deze kliniek