Annelot

Annelot

Sociotherapeut
'Ik heb een leuk en deskundig team, fijne collega’s en geen dag is hetzelfde.'

Annelot is sociotherapeut op afdeling De Plecht van de Forensisch Psychiatrische Kliniek van GGZ Drenthe in Assen. Mensen die door een psychotische kwetsbaarheid hun gedrag niet voldoende onder controle hebben, kunnen terecht op deze afdeling. Sinds één jaar deelt Annelot haar verhalen op sociale media. “Iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen, omdat ik een eerlijk beeld wil geven van het werken binnen een forensisch psychiatrische kliniek.”

Tof werk
Annelot vertelt: “Ik vind mijn werk gewoon heel tof. Ik heb een leuk en deskundig team, fijne collega’s en geen dag is hetzelfde. Als ik na een vrij weekend weer in de kliniek kom, dan kan er ineens heel veel veranderd zijn. Het werk en de doelgroep zijn ontzettend divers, waarbij elke patiënt weer vraagt om een andere benadering.”

Verhalen delen op sociale media
Om mensen iets te vertellen over het ‘gesloten werkveld’ van de forensische psychiatrie is Annelot een jaar geleden begonnen met het delen van verhalen op sociale media. Nu, een jaar verder, blikt Annelot terug op het afgelopen jaar: “Ik vind het belangrijk om een realistisch beeld te geven over wat ons werk in de forensische psychiatrie inhoudt.”

Positieve reacties
Alles wat Annelot laat zien is geanonimiseerd. Het belichten van de forensische zorg resulteert in leuke en geïnteresseerde reacties. Het vormt een mooi tegenwicht tot de negatieve publiciteit die het werkveld regelmatig krijgt. “Niet iedereen is op de hoogte van de zorgende kant van ons werk en de behandeling van de patiënten. Juist die kant verdient meer aandacht en dat lukt aardig, zo blijkt uit diverse reacties. En dat is ook de kracht van sociale media!”