Sandrine

Sandrine

Clustermanager patiëntenzorg in de LFPZ
'Ik geloof in wat we hier doen en zet me elke dag in om de patiëntenzorg binnen de LFPZ te optimaliseren.´

Op 1 januari 2021 begon Sandrine Mikkers in haar nieuwe rol als Clustermanager patiëntenzorg in de Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg. Daarvoor was ze al 14 jaar behandelcoördinator binnen de LFPZ. De Langdurige Forensisch Psychiatrische Zorg (LFPZ) vormt een specialisme binnen de TBS met dwangverpleging.  De LFPZ status kan worden opgelegd aan Tbs-patiënten wanneer de Tbs-behandeling onvoldoende effect sorteert en de patiënt als gevolg daarvan een hoog beveiligde kliniek nodig heeft om niet tot delict risico te komen. 

Binnen de LFPZ wordt samen met de tbs-gestelde onderzocht hoe zijn/haar kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk kan worden vormgegeven binnen de noodzakelijke beperkingen. Daarnaast zoekt het behandelteam altijd naar perspectieven wanneer hiertoe opnieuw mogelijkheden ontstaan.

Sandrine vertelt over haar rol bij de LFPZ: ‘Ik geloof in wat we hier doen en zet me elke dag in om de patiëntenzorg binnen de LFPZ te optimaliseren. Er zijn thans grote uitdagingen. Momenteel is er een capaciteitstekort in de gehele forensische sector, ook in de LFPZ. De druk op de bedden is groot. Om doorstroming te kunnen blijven realiseren, zullen nieuwe wegen moeten worden ingeslagen. Daarnaast hebben ook wij krapte op de arbeidsmarkt, maar uitgangspunt blijft om voor deze specifieke doelgroep het juiste personeel te werven om onze kernwaarden uit te kunnen blijven dragen.’