BNNVARA maakt serie ‘In de tbs’ bij Van der Hoeven Kliniek

BNNVARA maakt serie ‘In de tbs’ bij Van der Hoeven Kliniek

Wat speelt zich eigenlijk af binnen de muren van de tbs-klinieken in Nederland? Dat probeert Hans Faber inzichtelijk te maken in de vijfdelige documentaireserie ‘In de TBS’, van regisseur Elena Lindemans. Het nichtje van Hans, Anne Faber, werd in 2017 om het leven gebracht door iemand die bij een eerdere veroordeling geen tbs kreeg maar wél had moeten krijgen. Wat is er sindsdien veranderd? Voor welke dilemma's komen de medewerkers te staan? En hoe draagt een behandeling in een tbs-kliniek bij aan onze veiligheid?

Faber volgt als buitenstaander en nabestaande een jaar lang patiënten, begeleiders en behandelaars in de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht en wil op die manier een eerlijk beeld schetsen van een gecompliceerd systeem. De vijfdelige serie ‘In de TBS’ is vanaf maandag 28 augustus wekelijks om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Gelijktijdig met de documentaireserie ‘In de TBS’ verschijnt een gelijknamige podcastserie waarin Hans Faber zich verder verdiept in het tbs-systeem. In deze podcastserie bespreekt hij zijn observaties en dilemma’s met hoofden behandeling van de Van der Hoeven Kliniek, tbs-advocaat Job Knoester, Carrie Ploeger van de Verslavingsreclassering en hoogleraar forensische psychiatrie Michiel van der Wolf.

Ruim een jaar is er gefilmd in de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht. Een kans om de buitenwereld te laten zien wat het werk inhoudt. Hoe gepassioneerd professionals hun werk doen en welke stappen patiënten kunnen maken in hun behandeling. Bekijk hier de trailer.

Ander nieuws uit deze kliniek